Blogg

Maximera din bokslutsprocess med Adras certifierade anslutning till Microsoft

Microsoft Dynamics 365 spelar en viktig roll i administreringen av den dagliga verksamheten, från hantering av kundrelationer till hur man på ett systematiskt sätt registrerar all ekonomisk och verksamhetsmässig aktivitet. För att komplettera Dynamics och hjälpa dig att maximera värdet av din ERP-investering har Trintech skapat en unik Microsoft-certifierad anslutning för Adra Suiten.

I ett webbinarium som nyligen publicerades visade produktchef Jon Sykora upp de kraftfulla funktionerna som möjliggörs genom att kombinera Adra by Trintech med Microsoft Dynamics 365. Trintechs Adra Suite är tillgänglig i D365 och ansluter smidigt till ERP och dess dataingångar.

“Vi har bokstavligen egen egendom inuti Microsoft D365.” – Jon Sykora, produktchef

Fördelarna med Adra är många, det blir ännu tydligare när man ser programvaran användas. Webbinariet informerar först om Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations och går sedan över till själva Adra-Suiten. Tittare får bevittna en fullständig Record-to-Report-avstämningsrapport som blir löst på bara några minuter, och allt börjar med Adra Matcher.

Data seamlessly flows from Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations through Adra thanks to our certified Microsoft connector.

Adra Matcher: Ett dagligt verktyg för dina avstämningar

Adra Matcher gör det möjligt genom kraftfull automatisering att matcha transaktioner med kontoutdrag, kreditkortsutdrag, point of sale, leverantörer, leveranstjänster från tredje part och andra externa källor på en bråkdel av den tid som manuella processer tar.

Väl inne på Adra Matchers plattform dirigeras användarna direkt till en sida som visar all relevant information om vad som ännu inte har slutförts. Detta ger en överblick och gör det enkelt att se till att dagliga avstämningar slutförs.

På webbinariet demonstrerade Sykora Adras användarvänlighet genom att lägga till de data som behövs för en Record-to-Report-avstämning genom att helt enkelt dra och släppa nödvändiga data direkt i verktyget. Därifrån kan automatiseringen ta över.

“Matcher kommer automatiskt att läsa filerna och placera dem i lämplig avstämningsrapport. Om alla filer som behövs för att slutföra avstämningen har identifierats kommer den börja köra de automatiska matchningsreglerna. Det här kan göras under natten så att du kan börja din arbetsdag direkt med att fokusera på avvikelserna.” – Jon Sykora, Product Manager

Matcher kan slutföra en-till-en, en-till-flera, eller flera-till-flera-matchningar samtidigt som den flaggar för både omatchande och matchade avvikelser. Dessutom kan användare interagera med data på en mängd olika sätt, inklusive:

  • Filtrera efter matchande regler, värdebelopp eller datum (specifikt eller ett intervall)
  • Sökvillkor inklusive textsökning
  • Dataexport
  • Anpassade filter och rapporteringar

Det som kanske är mest imponerande med Matcher är att den gör det möjligt att skapa anpassade matchningsregler, vilket minskar behovet av manuell matchning.

Poster i Matcher kan sedan skickas till Adra Balancer, bokslutslösningen för balansavstämningar, med bara ett knapptryck.

Adra Balancer integreras smidigt via Microsoft-anslutningen

Adra Balancer tar bort det repetitiva från balansavstämningsprocessen och gör bokslutet snabbt, noggrant och enkelt att hantera genom att automatiskt identifiera och stämma av matchade transaktioner. Med Adra Balancer implementerad kan ekonomiteam fokusera på att hantera avvikelserna.

I Adra Balancer kan användaren se allt som tilldelats dem oavsett nivå. Oavsett om de är tilldelade som förberedare, granskare eller godkännare gör Adra Balancer det enkelt att spåra arbete genom uppgifter och personliga KPI:er.

Vid avstämning av specifika radobjekt underlättar Adra Balancer centralisering av data: en förberedare kan lägga till förklarande kommentarer och bifoga en fil eller inkludera en länk som stödjande material för godkännaren. Dessutom gör Balancers systemcertifierande inställningar det möjligt att automatisera avstämningar som behöver uppfylla specifika villkor.

Adras integrering med Microsoft Dynamics 365 är kraftfull även om Adras produkter är system-, käll, och filoberoende.

“Vi kan också använda vår Microsoft-anslutning till D365 för att föra in saldona. Detta kan köras enligt ett schema och även om det har slutförts automatiskt kan systemet öppna avstämningsrapporten igen om det har skett en balansändring i huvudboken. Systemet kommer dessutom se till att meddela alla i arbetsflödet om förändringen.” – Jon Sykora, Product Manager

Balancer erbjuder insyn genom hela avstämningsprocessen genom sina olika dashboards som visar:

  • Status för varje avstämning
  • Hur många konton som finns på varje status
  • Slutförd kontra icke-slutförd redovisning
  • Status för nyckelkonton (som är självidentifierade)

För ännu mer insyn i teamets processer vänder du dig till Adra Task Manager.

Spåra processen med Adra Task Manager

Från checklistor och aktivitetsbibliotek till statusuppdateringar är Adra Task Manager en allt-i-ett-lösning för att hantera bokslutsprocessen.

Adra Task Manager gör det möjligt att centralisera arbetsflödet. Genom att visa status för föregående och efterföljande aktiviteter, aktivitetens ägare och eventuella förfallodatum skapas insyn för hela teamet. Dessa aktiviteter upprättas av principer och procedurer som visas direkt i varje aktivitet. Alla uppgifter går att redigera och är märkta med datum, tid och användare.

“Att kunna redigera informationen inkluderar att kunna ändra förberedaren eller godkännaren. Detta är användbart om någon är sjuk eller på semester så att du kan tilldela dessa uppgifter till någon annan för att förhindra att flaskhalsar uppstår.” – Jon Sykora, Product Manager

Som alltid ger Adra Task Manager full insyn och ansvarsskyldighet genom att förse aktiviteterna med fildokumentation och kommentarer.

 

Maximize your month-end processes by leveraging Adra's certified Microsoft connector.

Även om fördelarna och funktionerna med Adra som diskuteras här är imponerande är de bara en del av vad Adra Suiten kan erbjuda. I kombination med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations finns det nu en ännu större potential. Kolla in webbinariet för att se fler funktioner demonstreras, läs mer om integrationen eller boka en gratis demo så berättar vi mer.

 

Författare: Emma Wretman